Nurmikkotyypin valinta

Kasvupaikka ja käyttötarkoitus määrittelee sen millainen siirtonurmi on sinulle paras. Voimme tuottaa nurmikkoa hiekka-, hieta- ja multamailla. Käytämme erilaisia nurmikkosiemenseoksia käyttökohteen mukaan.

Pihanurmikko
Pihanurmikko kylvetään niittynurmikka-, puna- ja puistonataseoksella. Normaalisti käytämme 4-5 eri lajiketta. Nurmikkoa on sekä hiekkapohjaisena, että hietasavi- ja multamailla kasvatettuna. Nurmikko on vahvajuurista ja ohjeita noudattaen juurtuu nopeasti. Leikkuukorkeus kasvatuksessa on n. 45 mm. Nurminauhan mitat ovat 40 x 250 cm tai 59 x 171 cm. Molemmat nauhat kooltaan 1 m2.
Matalaan leikattu nurmikko (hiekkanurmikko)
Hiekkanurmikon väri on toimitettaessa toisinaan hieman vaaleaa. Se on kuitenkin erittäin vahvajuurinen ja rehevälle kasvupaikalle asennettuna hyvään kasvuun lähtevä nurmikko. Hiekkanurmikko on kulutuksen kestävää ja sopii erinomaisesti liikuntapaikoille ja sellaisille kohteille, joissa hyvä vedenläpäisykyky on tärkeää. Golf-kentistä valtaosa nurmikoidaan tällä. Leikkuukorkeus on n. 20 mm. Tuote on esimerkiksi lyöntipaikoille valmista ilman aikaa vievää alasleikkuuvaihetta. Nurminauhan mitat 40 x 250 cm (1 m2)

Suurille aloille tarjoamme 100 x 1500 cm tai 60 x 2000 cm maxirullaa asennettuna. Maxilla saat nopeasti vihreää ja tasaista nurmea, jossa saumoja on vähän. Huom. vaatii koneellisen asennuksen erikoislaittein.

Poutivan paikan nurmikko
Kasvatetaan hiekkapohjaisessa maaperässä ja leikkuukorkeus on matala. Lajeina nurmikkotyypin puna-, puisto- ja etelännata. Suositellaan paahteisille kasvupaikoille ja kasteluveden puutteesta kärsiville aloille. Esim. kiinteistöjen eteläseinustat ja rinteet. Ruoho on hienojakoista, jolloin haihtumispintaa vähemmän kuin nurmikalla. Matalan leikkuun ansiosta tuuhea ja samettinen. Nurminauhan mitat 40 x 250 cm (1 m2).